Vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu

Slika topvijesti/2016/listopad/hodocasce u MB/hodocasce_mala.jpg

U hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici je u nedjelju, 2. listopada održano 24. vojno-redarstveno hodočašće. 

 Foto: PU krapinsko-zagorska

U hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici je u nedjelju, 2. listopada održano 24. vojno-redarstveno hodočašće.

Kao i svake godine, na zavjetnom hodočašću su se okupili pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, povijesnih postrojbi, pravosudne policije te predstavnici Vojnodiplomatskog zbora, a hodočašću su se priključili i drugi crkveni predstavnici iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Slovačke.

Hodočašću je prisustvovala predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-zbora Mirko Šundov, ministar branitelja Tomo Medved, glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova te drugi brojni civilni i vojni dužnosnici.

Svakako treba spomenuti i brojne vjernike, branitelje i članove njihovih obitelji iz svih hrvatskih županija, stopostotne hrvatske ratne invalide, djecu, supruge i roditelje poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz domovinskog rata te predstavnike brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata koji su prisustvovali misnom slavlju.

Koncelebriranu svetu misu u Crkvi blaženog kardinala Alojzija Stepinca je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u zajedništvu s rektorom bistričkog svetišta mons. Zlatkom Korenom i novoimenovanim rektorom preč. Domagojem Matoševićem.



Pisane vijesti