Zagreb: Pokušaj ubojstva

Slika ILUSTRACIJE/uhicenik01.jpg

54-godišnji otac došao je do vrata sobe i pokušao ih otvoriti, a tridesetogodišnjak je tada iz sobe prema vratima ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. 

 

U srijedu, 5. siječnja oko 19.10 sati, na području Medveščaka na Remetskoj cesti u obiteljskoj kući 30-godišnjak je u prizemlju  u sobi slušao glazbu. Iz blagovaonice, koja se nalazi pokraj sobe, 54-godišnji otac nekoliko puta ga je opominjao da stiša glazbu, ali ga 30-godišnjak nije poslušao nego je zaključao vrata sobe.

Budući da 30-godišnjak nije stišao glazbu, 54-godišnjak je došao do vrata sobe i pokušao ih otvoriti, a kad nije uspio, počeo je lupati po vratima. Dok je on stajao pokraj vrata, osumnjičeni je iz pištolja neutvrđene marke kalibra 7,65 mm prema vratima sobe ispalio šest hitaca, sve u visini od 40 do 163 cm od tla, probivši vrata sobe. Nakon toga se osobnim automobilom marke renault clio, zagrebačkih registracijskih oznaka, udaljio od kuće odnoseći sa sobom sredstvo izvršenja kaznenog djela. Na kućnu adresu vratio se u 19.50 sati gdje su ga policijski službenici uhitili.

Policijski službenici Policijske postaje Medveščak dovršili su kriminalističko istraživanje nad tim 30-godišnjakom, a osumnjičen je da je počinio ubojstvo u pokušaju. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Pisane vijesti