Zagreb: Prijevara u gospodarstvu

Slika fotke_ilustracije/policija05.jpg

Osnovano se sumnja da je 55-godišnjak, kao odgovorna osoba, sklopio devet ugovora o financijskom leasingu, zbog kupnje devet automobila. No, lažno je prikazao kako će navedena vozila preuzeti od trećeg trgovačkog društva koje te automobile uvozi.

Foto: ilustracfija

Temeljem zahtjeva ODO Samobor policijski službenici PP Samobor dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim muškarcem, zbog osnovane sumnje da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Svete Nedjelje počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju te povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje na štetu drugog trgovačkog društva iz Zagreba.

Naime, osnovano se sumnja da je 55-godišnjak, kao odgovorna osoba, sklopio devet ugovora o financijskom leasingu s oštećenom kućom,  zbog kupnje devet automobila. Kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist za svoje trgovačko društvo, kao sredstvo osiguranja ponudio je bjanko-zadužnice i lažno prikazao kako će navedena vozila preuzeti od trećeg trgovačkog društva koje te automobile uvozi.

Dio novca (oko 90 tisuća kuna) podmireno je putem zadužnice, dok milijun i tri tisuće kuna duga prema oštećenom trgovačkom društvu nisu podmireni do danas.

Protiv osumnjičenog će biti podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

 


Stranica