Zagreb: Teške krađe

 

Policijski službenici Policijske postaje Črnomerec-Susedgrad dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 30-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da su počinili teške krađe.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni 3. prosinca prošle godine na području grada Zagreba otuđili dva osobna vozila marke VW golf IV zagrebačkih registracijskih oznaka, na taj način da je 25-godišnjak provalničkim alatom otključao i stavljao u pogon vozila koja je potom 30-godišnjak odvozio u nepoznatom smjeru.

Također, policijski su službenici utvrdili da je 25-godišnjak sa zagrebačkog područja tijekom siječnja i veljače ove godine počinio još dva kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe. Predmeti kaznenog djela također su automobili marke audi i mercedes, hrvatskih registracijskih oznaka.

Počinjenim kaznenim djelima 25-godišnjak je za sebe pribavio materijalnu korist od  3300 eura, a nije utvrđeno koliku je materijalnu korist pribavio 30-godišnjak. Navedenim kaznenim djelima oštećenim fizičkim osobama osumnjičeni su počinili materijalnu štetu od oko 200 000 kuna.  



Pisane vijesti