Zagreb: Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

 

Jučer, 19. prosinca oko 6.35 sati, u Novom Zagrebu u Baburičinoj ulici 55-godišnji muškarac došao je do drvenih ulaznih vrata stana 59-godišnjakinje dok se ona nalazila u kuhinji. Razbio je vrata te kroz nastali otvor provukao ruku i u hodnik ubacio aktiviranu ručnu bombu, najvjerojatnije M-70.

Zatim se, prouzročivši eksploziju udaljio. Uslijed eksplozije zapalili su se odjevni predmeti koji su se nalazili u neposrednoj blizini namještaja i drugih gorivih predmeta. Kad je 59-godišnjakinja došla u hodnik i vidjela požar, otvorila je prozore u stanu i počela dozivati pomoć, nakon čega joj je jedan od stanara pomogao izići.

 Stan je zajedno s namještajem, većim dijelom odjeće, obuće i osobnih dokumenata oštećene uništen. Oštećeni su zidovi i stropovi u zgradi, došlo je do taljenja električnih i drugih instalacija, rasvjetnih tijela u stubištu i hodnicima zgrade u vlasništvu Skupa stanara, kao i do potpunog čađenja zidova i oštećenja na ulaznim vratima devet stanova.

Tijekom gašenja požara od strane vatrogasaca, osumnjičeni je prišao policijskim službenicima i predao im osigurač ručne bombe, izjavivši kako ju je on bacio. Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, zbog osnovane sumnje da je na štetu 59-godišnjakinje i navedenih stanara zgrade počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, nakon kojeg je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Šteta još nije utvrđena, ali procjenjuje se kako je nastala velika materijalna šteta.



Pisane vijesti