Zapaljene palme u Vrsaru

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POZARI/vatra.jpg

Utvrđena je sumnja da je 19-godišnjak zapalio deset palmi čime je počinio štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna pravnoj

 Foto: Ilustracija 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, porečka je policija utvrdila osnove sumnje da su 22-godišnjak i 19-godišnjak s područja Vrsara počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Osim toga, 22-godišnjaka se tereti da je počinio i kazneno djelo prijetnje, a 19-godišnjaka da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Naime, policija je jučer oko 3 sata zaprimila dojavu da na Obali Maršala Tita mlađe osobe pale palme. Policijski službenici odmah su se uputili na mjesto događaja. U blizini benzinske postaje zatekli su više mlađih osoba, među kojima i spomenute 22-godišnjaka i 19-godišnjaka.

Stariji mladić odbijao je postupati po zapovijedima policijskih službenika te ih je počeo vrijeđati i omalovažavati. U jednom trenutku pokušao je i udarati jednog od policajaca, no u tome su ga spriječili drugi policijski službenici, koji su prema njemu primijenili sredstva prisile. Prilikom smještaja u  vozilo, mladić je vikao i prijetio smrću policijskim službenicima, a jednom od njih je i pljunuo u lice.

Prilikom postupanja prema 22-godišnjaku, prema policijskim službenicima krenuo je i 19-godišnjak koji je jednog policajca pokušao udariti šakom, a potom je počeo bježati s mjesta događaja. Policijski službenici uskoro su ga sustigli i uhitili.

Obojica mladića privedena su u policijsku postaju, a prilikom pružanja otpora, lakše su ozlijeđeni. Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđena je sumnja da je upravo 19-godišnjak zapalio koru na deset palmi na Obali Maršala Tita, čime je općinu oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 22-godišnjak i 19-godišnjak su 24. svibnja u noćnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Pisane vijesti