Zaplijenjena droga i oružje

Slika ILUSTRACIJE/zastava.jpg

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (SSKOK Zagreb) dovršili su kriminalističko istraživanje

Foto: MUP
Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (SSKOK Zagreb) dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedmero osumnjičenih osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


Naime, višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su osumnjičena petorica (1968., 1958., 1953., 1985., i 1965.) i dvije osumnjičene žene (1960. i 1970.) počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok se trojica osumnjičenika (1958., 1953. i 1985.) sumnjiče i za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


Prilikom pretraga pronađeno je i oduzeto: 800,6 grama kokaina, 2024,75 grama hašiša, 2010,38 grama marihuane, 28 kilograma duhana, 5 digitalnih vaga, pištolj, 203 komada raznog streljiva, teleskopska palica, plinski pištolj, 5 300 eura i 7 tisuća kuna.


Prilikom realizacije uhićenja jednog od osumnjičenih (1953.) došlo je do uporabe vatrenog oružja od strane policijskog službenika. Naime, osumnjičeni se nalazio u vozilu te je prilikom uočavanja policijskih službenika pokušao pobjeći. Vozilom je naglo krenuo prema policijskom službeniku koji se nalazio ispred vozila, da bi potom vožnjom krenuo unazad na drugog policijskog službenika koji se uspio izmaknuti te je ispalio hitac u donji dio vozila (prema pneumatiku). Osumnjičenik se uspio udaljiti vozilom nekoliko stotina metara gdje su ga zaustavili drugi policijski službenici. Tijekom uhićenja intenzivno je pružao aktivni otpor s kojim nije prestao niti nakon što su mu na ruke stavljena sredstva za vezivanje, zbog čega mu je kasnije pružena liječnička pomoć, a ozljede su okvalificirane kao teške (ozljede nosa). Ovaj osumnjičenik kazneno je prijavljen i za pokušaj teškog ubojstva policijskih službenika.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su mjerodavnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti