Zaplijenjeno gotovo 8 tona duhana

Slika topvijesti/2015/ozujak/TV_duhan_zg.jpg

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke su u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Zagreb dovršili kriminalističko istraživanje nad 86-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da se bave nedozvoljenom trgovinom duhanskih proizvoda na području Dubrave. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su duhan nabavili na području Virovitičko -  podravske županije te ga uskladištili na više adresa na području Dubrave, gdje su ga rezali i pakirali u manje količine, pogodne za prodaju na tržnicama na području grada Zagreba, a većinom na tržnici Dubrava.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražene su obiteljske kuće i gospodarski objekti koje koriste osumnjičene osobe te osobni automobili kojom prilikom je pronađeno 7.950 kg duhana, alati za rezanje duhana, stroj za ovlaživanje i dr. Protiv osumnjičenih je zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a oni su predani pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost oduzetog duhana na crnom tržištu iznosila bi oko 2 milijuna kuna, dok je za navedenu količinu država oštećena za trošarinu  oko 3.6 milijuna kuna.

Galeriju fotografija zapljene pogledajte ovdje.



Pisane vijesti