Zaplijenjeno više od 10 kilograma marihuane

Slika topvijesti/2015/prosinac/1droga.jpg

Vrijednost zaplijenjene droge u prodaji na veliko dostigla bi cijenu višu od 200 tisuća kuna, dok bi cijena u uličnoj prodaji bila višestruko veća. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 29-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 

Foto: PU zagrebačka 

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Nakon što su 26. studenoga na području Novog Zagreba policijski službenici zatekli i uhitili dvoje osumnjičenika (34, 24), kod kojih je pronađen oko jedan kilogram marihuane, nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje te su predani pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni kupili drogu od 29-godišnjaka kojeg su policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke u ponedjeljak, 30. studenoga uhitili, a temeljem naloga suca istrage, pretraženi su stan i garaža koje je koristio i pronašli šest tableta MDMA droge, preko 10 kilograma marihuane (u deset paketa), digitalnu vagu za precizno mjerenje težine te 33.600 kuna. Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane i MDMA, koje je skrivao u unajmljenom stanu i garaži, nakon čega bi drogu preprodavao.

Vrijednost  zaplijenjene droge u prodaji na veliko dostigla bi cijenu višu od 200 tisuća kuna, dok bi cijena u uličnoj prodaji bila višestruko veća. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 29-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. 



Pisane vijesti