„Zaštita vanjske granice Europske unije s kamerama malog dometa za detekciju pokreta“

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Svrha projekta je opremanje granične policije dnevno/noćnim kamerama kako bi policijski službenici imali realnu sliku stanja na granici radi učinkovitijeg i boljeg nadzora vanjske granice Europske unije

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije je 20. prosinca 2019. godine donio Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, „Zaštita vanjske granice Europske unije s kamerama malog dometa za detekciju pokreta“.

Svrha projekta „Zaštita vanjske granice Europske unije s kamerama malog dometa za detekciju pokreta“ je opremanje granične policije dnevno/noćnim kamerama kako bi policijski službenici imali realnu sliku stanja na granici radi učinkovitijeg i boljeg nadzora vanjske granice Europske unije, kao i jačanje zaštite vanjske granice kroz nabavu opreme te mogućnosti pojačanog kontroliranja prolaza i putova koje koriste nezakoniti migranti i krijumčari.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 120.000,00 eura od čega se 75 posto ukupnih opravdanih troškova sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto opravdanih troškova sufinancirati će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
 

Stranica | Projekti | Međunarodna zaštita