Zlouporaba opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje oružja

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku u petak, 24. travnja, u Novskoj je obavljena pretraga doma i drugih prostorija 24-godišnjeg mladića. U pretrazi su pronađena i oduzeta dva grumena hašiša težine 2 grama te devet sjemenki indijske konoplje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku u petak, 24. travnja, u Novskoj je obavljena pretraga doma i drugih prostorija 24-godišnjeg mladića.

U pretrazi su pronađena i oduzeta dva grumena hašiša težine 2 grama te devet sjemenki indijske konoplje. Osim toga, pronađena je i oduzeta tromblonska kumulativna mina, tromblonska osvjetljavajuća mina, 100 grama dopunskog barutnog punjenja za minobacačke mine i 206 komada puščanog strjeljiva, koje je 24-godišnjak nedozvoljeno posjedovao.

Po dovršenoj obradi protiv navedenog je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Protiv njega su podneseni i optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Zakona o oružju.



Stranica