Zlouporabe opojnih droga

 

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je kako su jučer, 15. ožujka, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ u 16.50 sati pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima,  kontrolirali su autobus bugarskih registracijskih oznaka.

Kod putnice, četrdesetčetverogodišnje makedonske državljanke, u osobnim stvarima pronađeno je 80 kom. tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje navedena nije imala liječničku dokumentaciju. Nakon provedenog kriminalističkog vještačenja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Istoga dana na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu "Županja" u 13.10 sati, pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima, kontrolirali su autobus bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka. Kod putnika, tridesetogodišnjeg državljanina BiH, u osobnim stvarima pronađeno je 60 kom. tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje navedena nije imala liječničku dokumentaciju. Nakon provedenog kriminalističkog vještačenja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Županji, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti