55. sjednica Vlade RH: potpredsjednik Vlade i ministar Božinović o aktivnostima Stožera civilne zaštite

Slika /2021/04/Screenshot_2021-04-29 (40) 55 sjednica Vlade Republike Hrvatske (29 04 2021 ) - YouTube.png

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, policija i državni inspektorat u tjedan dana proveli 19.112 nadzora

FOTO: Vlada RH

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Božinović istaknuo je kako je od zadnje sjednice Vlade Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog županijskih Stožera civilne zaštite, donio sedam odluka, a odnose se na: Dubrovačko-neretvansku, Požeško-slavonsku, Osječko-baranjsku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Istarsku i Zagrebačku županiju.
 
Provođenje nadzora


Ukupno su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, policije i državnog inspektorata proveli 19.112 nadzora, prilikom čega je zbog kršenja mjera odluka Stožera civilne zaštite izdano 11 prekršajnih naloga, 13 obavijesti o počinjenju prekršaja, 14 usmenih rješenja, 2 pisana upozorenja te je podneseno 12 optužnih prijedloga i naplaćeno 6 kazni na mjestu izvršenja prekršaja. 

Zbog nenošenja zaštitnih maski za lice izdano je 45 pisanih upozorenja, 60 prekršajnih naloga te je naplaćeno 10 novčanih kazni.

„Temeljem zaprimljenih dojava, kao i kroz redovan rad policijskih službenika, utvrđeno je 175 kršenja mjera samoizolacije od strane građana i za isto će biti podnijeto 170 prekršajnih naloga i 5 optužnih prijedloga, a evidentirano je 6 kaznenih djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti“, kazao je ministar.

Uz inspektore civilne zaštite i policijske službenike, pojačane nadzore uvedenih epidemioloških mjera, temeljem Upute o obvezi pojačanog nadzora koju je Nacionalni stožer uputio svim stožerima, provode i stožeri civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.
U proteklih tjedan dana proveden je 12.831 obilazak i utvrđeno je 406 nepravilnosti koje su otklanjane na licu mjesta.
 
Opremanje zdravstvenih ustanova


„Iz Logističkog centra Ravnateljstva izdano je 1.253.350 artikala zaštitne opreme ili otprilike 55 tona. Primatelji su medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi. U Logističkom centru RCZ te regionalnim skladištima u ovom trenutku se nalazi oko 16.3 milijuna različitih artikala (cca 300 tona) zaštitne opreme za koronavirus“, zaključio je ministar Božinović.
 

Pisane vijesti