Ažurirana vijest: Projekt „Nabava informatičke opreme za učinkovitije reguliranje boravaka državljana trećih zemalja“

Slika /2020- eu slike/shutterstock_106006199_cr.jpg
FOTO: Ilustracija

Nastavno na prethodnu vijest objavljenu 12. listopada 2022. godine na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta ,,Nabava informatičke opreme za učinkovitije reguliranje boravaka državljana trećih zemalja'' u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF), čiji je rok za dovršetak implementacije projekta bio do kraja 2022. godine, Uprava za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove uputila je dana 22. studenog 2022. godine Upravi za europske i međunarodne poslove i fondove Europske unije zahtjev za sklapanje Dodatka Sporazumu odnosno ekstenziju roka za dovršetak provedbe projektnih aktivnosti do kraja II. kvartala 2023. godine do kada se predviđa dovršetak postupka nabave, isporuka i instalacija informatičke opreme po policijskim upravama i postajama u Republici Hrvatskoj.
 
Dodatak Sporazumu potpisan je 13. prosinca 2022. godine čime je rok za dovršetak provedbe projekta produžen do kraja II. kvartala 2023. godine, dok je završno izvješćivanje i zatvaranje predviđeno tijekom III. kvartala 2023. godine.
 
Podsjećamo, ukupna vrijednost projekta iznosi 700.000,00 eura s PDV-om od čega su bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 630.000,00 što iznosi 90% ukupnih opravdanih izdataka za troškove projekta. Republika Hrvatska projekt sufinancira sredstvima Državnog proračuna u iznosu od 70.000,00 eura što predstavlja 10% ukupnih opravdanih izdataka za troškove projekta.
 
Cilj projekta je opremanje policijskih uprava i policijskih postaja informatičkom opremom u svrhu bržeg i učinkovitijeg provođenja postupka reguliranja boravaka državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj, uključujući postupke izdavanja dozvola.

Pisane vijesti | Projekti | Nabava i investicije