Beograd domaćin drugog seminara SEPCA-e

Slika topvijesti/2011/SIJECANJ/sepca.jpg

Od 11. do 13. siječnja u Hotelu Design Mr. President u Beogradu održava se drugi seminar u sklopu Projekta „ Intelligence Led Policing in South Eastern Europe (SEE)“. 

Od 11. do 13. siječnja u Hotelu Design Mr. President u Beogradu održava se drugi seminar u sklopu Projekta „Intelligence Led Policing in South Eastern Europe (SEE)“.

Ovaj Projekt provodi se u okviru Udruženja šefova policija jugoistočne Europe – SEPCA, a pod voditeljstvom i koordinacijom Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i financijskim sponzorstvom švicarske Agencije za razvoj i suradnju – SDC.

Korisnici Projekta su policijske organizacije iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH. Predavači na seminaru istaknuti su stručnjaci iz  Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Ovaj seminar drugi je u nizu od tri seminara - radionice kojima će se predstavnicima policijskih organizacija jugoistočne Europe predstaviti način funkcioniranja modela policijskog rada rukovođenog kriminalističko-obavještajnim podacima (ILP model) te detaljno izložiti svi elementi potrebni za uspostavu ovakvog načina rada.

Posljednji seminar-radionica održat će se u ožujku ove godine u Sarajevu, nakon čega slijedi provedba druge faze projekta tijekom koje će se uz pomoć međunarodnih eksperata implementirati nacionalni planovi za uvođenje ILP sustava rada.



Pisane vijesti