Biografija pokojnog policijskog službenika Postaje prometne policije Čakovec Željka Murk

Željko Murk rođen je 04. veljače 1970. godine u Čakovcu od oca Josipa i majke Ane. Osnovnu školu završio je u Mihovljanu nakon čega je upisao srednju školu Centar za obrazovanje kadrova u privredi, smjer strojobravar. Sa danom 13. ožujkom 1991. godine zaposlio se u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kojom prilikom je raspoređen na radno mjesto policijskog službenika za kontrolu i upravljanje prometom. U Domovinskom ratu sudjelovao je u akcijama kod Erduta, Borovog Sela i Tovarnika tijekom 1991. godine. Godine 1993. odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, 1995. godine sudjelovao je u Oluji, na području Siska, Petrinje i Dvora na Uni, a 1997. godine odlikovan je Spomenicom Domovinske zahvalnosti. U mjesecu rujnu 1996. godine dao je svečanu prisegu kojom se obvezao da će u svakoj zgodi pa i u slučaju vlastite pogibelji čuvati živote, osobnu sigurnost i imovinu svih stanovnika Hrvatske. Da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi, čuvati službenu tajnu, poštivati prava čovjeka i štiti dostojanstvo svake osobe. U travnju 1994. godine Željko je završio tečaj prometne policije sa uspjehom, dok u cilju daljnjeg usavršavanja u vremenu od 04. do 08. ožujka 2002. godine sa uspjehom je završio tečaj za mjerila i uređaje u nadzoru cestovnog prometa. Naš prijatelj i kolega Željko Murk otac je troje djece, Renata rođenog 1992. godine, Filipa rođenog 1994. godine i Frana rođenog 2001. godine, koje je zajedno sa svojom suprugom Kristijanom rođenom 1973. godine odgajao, podizao i volio u mjestu Mihovljan. Sa ponosom ćemo dragi prijatelju i kolega Željko čuvati uspomenu na tebe.

Željko Murk rođen je 04. veljače 1970. godine u Čakovcu od oca Josipa i majke Ane.
Osnovnu školu završio je u Mihovljanu nakon čega je upisao srednju školu Centar za obrazovanje kadrova u privredi, smjer strojobravar.
Sa danom 13. ožujkom 1991. godine zaposlio se u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kojom prilikom je raspoređen na radno mjesto policijskog službenika za kontrolu i upravljanje prometom.
U Domovinskom ratu sudjelovao je u akcijama kod Erduta, Borovog Sela i Tovarnika tijekom 1991. godine.
Godine 1993. odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, 1995. godine sudjelovao je u Oluji, na području Siska, Petrinje i Dvora na Uni, a 1997. godine odlikovan je Spomenicom Domovinske zahvalnosti.
U mjesecu rujnu 1996. godine dao je svečanu prisegu kojom se obvezao da će u svakoj zgodi pa i u slučaju vlastite pogibelji čuvati živote, osobnu sigurnost i imovinu svih stanovnika Hrvatske. Da će savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi, čuvati službenu tajnu, poštivati prava čovjeka i štiti dostojanstvo svake osobe.
U travnju 1994. godine Željko je završio tečaj prometne policije sa uspjehom, dok u cilju daljnjeg usavršavanja u vremenu od 04. do 08. ožujka 2002. godine sa uspjehom je završio tečaj za mjerila i uređaje u nadzoru cestovnog prometa.
Naš prijatelj i kolega Željko Murk otac je troje djece, Renata rođenog 1992. godine, Filipa rođenog 1994. godine i Frana rođenog 2001. godine, koje je zajedno sa svojom suprugom Kristijanom rođenom 1973. godine odgajao, podizao i volio u mjestu Mihovljan.

Sa ponosom ćemo dragi prijatelju i kolega Željko čuvati uspomenu na tebe.

Stranica