Božićna čestitka glavnog ravnatelja policije Nikole Miline

Slika /topvijesti/2019/Prosinac/cestitka%20grp.jpg

Od srca vam svima želim sretan i blagoslovljen Božić, mirne i veseljem ispunjene blagdane, uz obilje zdravlja i uspjeha u novoj 2020. godini!

Cijenjene kolegice i kolege, policajke i policajci, dragi suradnici,

u ovo božićno vrijeme, kada je još jedna godina na svom odlasku, godina bogata i ispunjena mnoštvom značajnih događanja za nas, sa zadovoljstvom i bez lažne skromnosti mogu reći da smo u proteklih godinu dana ostvarili dobre rezultate na svim područjima našega rada!

Posebno bih izdvojio učinkovitu kontrolu vanjskih granica Europske unije i sprječavanja nezakonitih migracija, respektabilne sigurnosne rezultate u sklopu turističke sezone, uspješno razbijanje međunarodnih lanaca organiziranog kriminaliteta i ono što je zasigurno najvažnije, spašavanje ljudskih života odnosno smanjenje broja stradalih u prometu.

Uz sve izazove koji su nas snašli, hrvatska policija se pokazala kao čvrst i stabilan faktor sigurnosti i mira. Uvjeren sam da smo uvelike opravdali povjerenje naših građana i zato mi je želja da u budućnosti trend pozitivne percepcije policije u javnosti još više raste. Stoga bih se svima želio zahvaliti na uloženom trudu, pohvaliti sve vaše profesionalne napore i dati vam poticaj za daljnji rad.

U idućoj godini čekaju nas nove zadaće i novi izazovi. Republika Hrvatska u prvoj polovici preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije. Vidim to kao priliku da još jednom potvrdimo profesionalnost, spremnost na sigurnosne izazove, stručna znanja i vještine hrvatske policije.

No, prije svega toga, od srca vam svima želim sretan i blagoslovljen Božić, mirne i veseljem ispunjene blagdane, uz obilje zdravlja i uspjeha u novoj 2020. godini!
Upravo su nadolazeći božićni i novogodišnji blagdani prikladno vrijeme da se sjetimo kako svakodnevno možemo računati jedni na druge, uz međusobno poštivanje, suradnju i kolegijalnost!
 
Glavni ravnatelj policije
Nikola Milina
 
 

Stranica