Božićna čestitka potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića

Slika /topvijesti/2019/Prosinac/cestitka%20ministar.jpg

Svima Vam želim mirne i sigurne blagdane, a posebice onim pripadnicima i pripadnicama hrvatske policije koji će ih provesti na dužnosti

Poštovane policajke i policajci, cijenjene djelatnice i djelatnici MUP-a RH,
 
svima Vam želim mirne i sigurne blagdane, a posebice onim pripadnicima i pripadnicama hrvatske policije koji će ih provesti na dužnosti, na terenima diljem Lijepe naše, odvojeni od svojih najmilijih.

Profesionalno, godina koju ostavljamo bila je i više nego uspješna. Mnogo smo u njoj postigli, posebice u pogledu radnih uvjeta i materijalnih prava, no kao krovno postignuće ipak bih izdvojio međunarodni uspjeh koji je naše Ministarstvo postiglo za dobrobit cijele naše domovine, ali i čitave Europske unije, a to je ispunjenje uvjeta tehničke spremnosti za punopravno članstvo u zoni Schengena.

Još jednom, čestitam vam na tome i svim ostalim rezultatima vašeg predanog rada na očuvanju ustavnog poretka Republike Hrvatske.

Uvjeren sam da ćete jednako uspješno obavljati svoje odgovorne i zahtjevne policijske zadaće i u nadolazećoj godini, da ćete biti na razini koja se od vas i očekuje, na ponos svih nas, naših sugrađana i naše šire europske obitelji, jer i godina koja je pred nama, donosi nam mnoštvo profesionalnih izazova.

U međunarodnom smislu prvenstveno kroz našu veliku i važnu ulogu u predsjedanju Vijećem Europske unije, a u nacionalnom preko svih redovitih poslova policije, s naglaskom na daljnjem učinkovitom suzbijanju krijumčarenja ljudi i s tim povezanog prekograničnog kriminaliteta.

Stoga svima Vama želim da vas i u novoj godini prati jednaka predanost poslu, profesionalna odgovornost, etičnost i svijest da vlastitim postupanjem svaki od vas gradi i utječe na ugled naše institucije u zemlji i svijetu.

Neka vam 2020. godina bude godina obilja i iznimnih postignuća, u poslovnom i u privatnom životu, uz zdravlje, zadovoljstvo i sreću.
Sretan Božić i Nova 2020. godina!
 
                                Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova
                                Dr. sc. Davor Božinović


Stranica