Čestitka potpredsjednika Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline povodom 27. obljetnice VRO Bljesak

Slika 2022/4/01-05-000.jpg
Poštovani hrvatski branitelji,

cijenjene obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,
 
dan poput današnjeg, kada slavimo veličanstvenu pobjedu hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga, budi mnoštvo emocija.
 
Osjećaj ponosa i domoljublja isprepliće se s dubokim poštovanjem prema žrtvi koju ste podnijeli i čak ste bili spremni podnijeti i veću. Naše misli danas su osobito usmjerene na obitelji čiji su najmiliji, vođeni domoljubljem i čovjekoljubljem, dali svoj život, a mnogi svoje zdravlje za drugog.
 
Združena vojno redarstvena operacija Bljesak svojom je snagom i uspješnošću podigla moral svim hrvatskim braniteljima, ali i napaćenom hrvatskom narodu te nagovijestila pobjedu u Domovinskom ratu.
 
Kao stanovita prekretnica rata, odigrala je važnu ulogu u oslobađanju okupiranog hrvatskog teritorija i privođenju mučnog ratnog razdoblja prema pobjedonosnom kraju.
 
Stoga na ovaj važan datum novije hrvatske povijesti želimo zahvaliti svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, na svemu što su podnijeli i žrtvovali za našu Domovinu te nas naučili da se Domovina jedino zajedništvom čuva.
 
Posebno smo ponosni na 2 160 pripadnika Specijalne policije MUP-a koji su sudjelovali u ovako veličanstvenoj operaciji, a u mislima nosimo sve obitelji devetorice poginulih specijalaca.
 
Svim hrvatskim braniteljima čestitamo 27. obljetnicu vojno redarstvene operacije Bljesak!

Glavni ravnatelj policije
Nikola Milina

Potpredsjednik Vlade
i ministar unutarnjih poslova RH
dr. sc. Davor BožinovićStranica