Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra Božinovića povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske

Slika /2024/3/RCZ.jpg

Svi vi odabrali ste pozive koji imaju zajednički temelj i svrhu djelovanja - pomoći drugome. Hvala vam na tome

FOTO: Ilustracija

Poštovane pripadnice i pripadnici temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite,
djelatnice i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite,

želim vam sretan Dan civilne zaštite Republike Hrvatske i Međunarodni dan civilne zaštite!

Svi vi odabrali ste pozive koji imaju zajednički temelj i svrhu djelovanja - pomoći drugome.

Svjesno riskirate vlastite živote kako biste spasili živote i imovinu u vrlo teškim uvjetima, a takvih situacija sve je više u današnje vrijeme globalnih klimatskih promjena.

U tim uvjetima, koji se nepredvidivo mijenjaju iz trenutka u trenutak, u punoj snazi istaknula se vaša nepokolebljiva čvrstina i uloga u društvu.

Na svemu tome, velika vam hvala.

Moramo se nastaviti prilagođavati svim promjenama i izazovima koji nas čekaju. Ulagali smo u razvoj i unaprjeđenje svih komponenti sustava civilne zaštite, a to ćemo nastaviti činiti i ubuduće, jer su vaša spremnost, osposobljenost i sigurnost ključne za pravodobno i učinkovito suočavanje s brojnim ugrozama s kojima se danas suočavamo.

Vlada Republike Hrvatske nastavit će pružati punu podršku sustavu civilne zaštite, kako biste mogli na zavidnoj razini nastaviti doprinositi prosperitetu države i našega društva u cjelini.

A vas - ključne čimbenike sustava - pozivam da i dalje kontinuirano i marljivo doprinosite podizanju ovog sustava na još višu razinu.

Još jednom zahvaljujem svim pripadnicama i pripadnicima sustava civilne zaštite na požrtvovnom i nesebičnom radu, kojim doprinose zaštiti i spašavanju ljudskih života, kao i na vašoj stručnosti i humanosti - osobinama zbog kojih danas imamo kvalitetan sustav civilne zaštite.

Čestitam na svim ostvarenim uspjesima i rezultatima i želim da jednako nepokorno i odvažno nastavite obavljati svoju odgovornu dužnost.

 
Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova
dr. sc. Davor Božinović


Stranica