Čestitka potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova za Dan neovisnosti

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/MUP_ILUSTRACIJE/zastave_mup_policija.jpg

Ovom prigodom sjećamo se svih hrabrih policijskih službenika koji su za neovisnost naše Domovine prvi organizirano stali u njenu obranu


Poštovane policijske službenice i službenici,djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,
u svoje osobno ime i u ime Ministarstva unutarnjih poslova, Vama i Vašim obiteljima čestitam Dan neovisnosti!
 
Na ovaj dan prije 28 godina na povijesnoj sjednici Sabor Republike Hrvatske jednoglasno je donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom SFRJ, potvrdivši tako pravo našega naroda na suverenu, samostalnu i neovisnu državu.

Ovom prigodom sjećamo se svih hrabrih policijskih službenika koji su za neovisnost naše Domovine prvi organizirano stali u njenu obranu, a posebno onih koji su svoje živote položili u temelje slobodne i neovisne hrvatske države. Njihova žrtva zauvijek je utkana u našu povijest, a poštovanje, sjećanje na njih i neizmjerna zahvalnost dio su naše sadašnjosti.
 
Svim djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, koji časno i ponosno obavljaju svoj poziv, želim miran i dostojanstven blagdan, a posebice policijskim službenicama i službenicima koji će ovaj blagdan provesti na svom radnom mjestu brinući se o sigurnosti svih građanki i građana Republike Hrvatske!
 
dr. sc. Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova


Stranica