Dodjela financijskih sredstava za provedbu projekta „Opremanje intervencijskih snaga MUP RH - CRISIS”

Slika /2023/mup_eu_shutterstock_106006199_cr.jpg
FOTO: Ilustracija

Temeljem prijedloga projekta Zapovjedništva za intervencije: „Opremanje intervencijskih snaga MUP RH - CRISIS”, Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu predmetnog projekta u okviru Programa Fonda za unutarnju sigurnost 2021. - 2027.

Temeljem Odluke o dodjeli financijskih sredstava sklopljen je Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Opremanje intervencijskih snaga MUP RH - CRISIS”, između Uprave za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije kao Upravljačkog tijela i Ministarstva unutarnjih poslova kao korisnika financijskih sredstava.

Ukupna vrijednost projekta je 2.500.000,00 EUR s PDV-om, od čega je postotak sufinanciranja EU 1.875.000,00 EUR s PDV-om, što predstavlja 75% ukupnih izdataka za opravdane troškove projekta, a ostatak od 625.000.00 EUR s PDV-om, odnosno 25% ukupnih opravdanih troškova, sufinancirati će se iz Državnog proračuna.

Aktivnostima projekta predviđeno je opremanje pripadnika specijalne policije i specijalističkih timova  opremom poput optičkih ciljnika, taktičkih lampi, elektronskih antifona i slično. Specijalistički timovi će se opremiti balističkim štitovima, kompletima za nasilni ulazak i kompletima za noćno djelovanje, a dio ustrojstvenih jedinica opremiti će se bespilotnim sustavima kao i komunikacijskom opremom za prijenos podataka putem satelitske komunikacije.

Svrha projekta je nabava specijalne i zaštitne opreme kojom bi se opremili pripadnici ATJ Lučko, pripadnici specijalne policije (u Jedinicama specijalne i interventne policije) te pripadnici specijalističkih timova (u Interventnim jedinicama policije). Nabava opreme iz projekta doprinijeti će boljoj zaštiti i sigurnosti djelatnika specijalne policije i specijalističkih timova, te boljoj operativnosti specijalnih snaga prilikom izvršavanja svakodnevnih zadaća, uključujući i borbu protiv terorizma, čime će se povećati unutarnja sigurnosti Republike Hrvatske i Europske unije. Osim povećane unutarnje sigurnosti i operativnosti, dodatna vrijednost projekta je i korištenje opreme kroz međunarodnu suradnju i radionice, čime će se doprinijeti i boljoj edukaciji djelatnika kroz razmjenu iskustava sa pripadnicima specijalnih snaga država članica ATLAS grupacije. Realizacijom projekta u značajnoj će se mjeri podići opremljenost i operativna spremnost pripadnika specijalne policije i specijalističkih timova.
Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta možete pročitati OVDJE (link https://eufondovi.mup.hr/UserDocsImages/dokumenti/Odluke%20o%20dodjeli%20financijskih%20sredstava/Opremanje%20intervencijskih%20snaga%20MUP%20RH%20%E2%80%93%20CRISIS.pdf?vel=700054).

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.



Sadržaj ove objave ne odražava nužno službena stajališta Europske unije. Za ovdje navedene informacije i mišljenja odgovoran je isključivo autor.

 

Pisane vijesti | Projekti