Dovršena krim. istraživanja za razbojništva na području Zagreba

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Črnomerec-Susedgrad dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca (43, 28, 31, 36, 24) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu tvrtke iz Zagreba.   

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Črnomerec-Susedgrad dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca (43, 28, 31, 36, 24) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu tvrtke iz Zagreba.

Također, četvorica od navedenih osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu tvrtke iz Zagreba, kao i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu triju osoba.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su se osumnjičeni 20. prosinca oko 20,17 sati osobnim automobilom alfa romeo zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 24-godišnjeg osumnjičenika dovezli do benzinske postaje u Škorpikovoj. Prema unaprijed stvorenom dogovoru 43-godišnjak i 31-godišnjak su od 28-godišnjaka uzeli pištolje marke TT i izašli iz vozila, krenuvši prema benzinskoj postaji, dok je 28-godišnjak razvukao traku namijenjenu zabrani ulaska vozila na benzinsku postaju. Nakon toga se vratio u vozilo i sa 36-godišnjakom i 24-godišnjakom ostao u vozilu, pazeći da netko ne naiđe. Za to vrijeme su 43-godišnjak i 31-godišnjak ušli u prostor benzinske postaje. Tu se nalazila zaposlenica od koje je nemaskirani 43-godišnjak zatražio cigarete i miris za vozilo. Nakon toga su on i maskirani 31-godišnjak izvukli pištolje i, uz prijetnje zaposlenici, otuđili oko 11000 kuna i četiri šteke cigareta marlboro, te se s otuđenim predmetima udaljili do vozila, gdje su ih čekali ostali osumnjičeni. Na adresi stanovanja 36-godišnjaka podijelili su plijen, a zatim se razišli.

Nadalje kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da su se 22. prosinca oko 12,30 sati fiat puntom bez registracijskih oznaka, kojeg koristi 28-godišnjak, dovezli u blizinu štedno-kreditne zadruge u vlasništvu tvrtke iz Zagreba u ulici Stjepana Draganića. Četrdesetrogodišnjak i 36-godišnjak, naoružali su se pištoljima, dok je 31-godišnjak uzeo pvc vezice. Osumnjičeni 28-godišnjak ostao je u vozilu, a ostali osumnjičeni maskirani ušli u štedno-kreditnu zadrugu u kojoj su se nalazile dvije zaposlenice kojima su naredili da legnu potrbuške na pod nakon čega ih je 31-godišnjak vezao pvc vezicama. Tridesetšestogodišnjak je zatim ušao u stražnju prostoriju gdje se nalazio još jedan zaposlenik kojemu je zaprijetio i također polegao na pod, a potom su osumnjičeni otuđili oko 4000 kuna, crnu torbu s dokumentima, mobitel apple i blackberry i sony ericsson. Nakon toga je 43-godišnjak iz pištolja ispalio jedan hitac u zid stražnje prostorije, te su se osumnjičeni odnoseći otuđene predmete sa sobom udaljili do vozila gdje ih je čekao28-godišnjak. U stanu 36-godišnjaka podijelili su plijen, dok su mobitele i predmete potrgali.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Pisane vijesti