Dovršeno krim. istraživanje: iznuda i otmica

Slika PU_ZG/slike/MUP/novac02.jpg

Policijski službenici I. Policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad21 i 22-godišnjakom,zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iznude i otmice na štetu 22-godišnjaka. Osumnjičeni su u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2009. do lipnja 2011. godine na raznim lokacijama po Zagrebu od 22-godišnjaka iznudili uz prijetnje smrću više tisuća kuna te su ga primoravali da sklopi ukupno šest pretplatničkih ugovora kod tri mobilna operatera, da bi telefone i kartice oštećeni predavao 22-godišnjaku.  Počinitelji su 8. lipnja ove godine na silu ugurali oštećenog u automobil, vozili ga po gradu te uz prijetnje fizičkim nasiljem od istog iznudili nekoliko desetaka tisuća kuna. Jučer, 15. lipnja 21-godišnjak je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a za 22-godišnjakom je raspisana tjeralica budući da je trenutno nedostupan.  

 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici I. Policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad21 i 22-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iznude i otmice na štetu 22-godišnjaka.

Osumnjičeni su u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2009. do lipnja 2011. godine na raznim lokacijama po Zagrebu od 22-godišnjaka iznudili uz prijetnje smrću više tisuća kuna te su ga primoravali da sklopi ukupno šest pretplatničkih ugovora kod tri mobilna operatera, da bi telefone i kartice oštećeni predavao 22-godišnjaku.    

Počinitelji su 8. lipnja ove godine na silu ugurali oštećenog u automobil, vozili ga po gradu te uz prijetnje fizičkim nasiljem od istog iznudili nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer, 15. lipnja 21-godišnjak je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a za 22-godišnjakom je raspisana tjeralica budući da je trenutno nedostupan.



Pisane vijesti