Dovršeno krim. istraživanje: Kamenovanje autobusa

U Zagrebu je u utorak, 14. prosinca u 13.05 sati, u Ulici Savezne Republike Njemačke ispred raskrižja s Avenijom Dubrovnik skupina od oko 40-ak mlađih osoba odjevenih u tamnu odjeću kamenovala je i oštetila autobus marke neoplan, zagrebačkih registracijskih oznaka, u vlasništvu tvrtke iz Zagreba.

Autobus je iz Zračne luke Pleso prevozio 40-ak grčkih navijača Nogometnog kluba Paok iz Soluna. Dok je autobus prilazio raskrižju s avenijom Dubrovnik Skupina od oko 40 mlađih osoba tada je na stakla autobusa počela bacati kamenja. Bacivši preko 50 kamenja, razbili su većinu stakala i u unutrašnjost autobusa ubacili nekoliko baklji, tzv. bengalki, koje su izazvale manji požar. 

Požar su ugasili vatrogasci, a procjenjuje se da je nastala veća šteta na autobusu. Manji broj osoba iz autobusa lakše je ozlijeđen, kao i jedan policijski službenik dok 52-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom ford mondeo,  zagrebačkih registracijskih oznaka, na križanju spomenutih ulica nije ozlijeđen, ali su na automobilu nastala manja oštećenja.

 Ozlijeđenim grčkim državljanima liječnička je pomoć pružena u KBC Zagreb i Klinici za traumatologiju. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka, 21-godišnjakom i 17-godišnjakom te ih po dovršenom istraživanju odveli u Istražni centar Županijskog suda u zagrebu, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom  ili sredstvom, u svezi zločina iz mržnje.

U cilju utvrđivanja identiteta ostalih sudionika navedenog događaja policijski službenici sektora kriminalističke policije nastavljaju s daljnjim mjerama i radnjama.   



Pisane vijesti