Dovršeno kriminalističko istraživanje nad više osoba

Slika PU_SD/policijska vozila.jpg

 Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba, hrvatskih državljana u dobi od 31, 24, 58, 40 i 27 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 31-godišnjak u siječnju od 57-godišnjaka na ime navodne treće osobe, a radi daljnje prodaje unajmio osobni automobil Audi vrijednosti oko 140 tisuća kuna koje je uz suglasnost 24-godišnjaka registrirao na njegovo ime, a potom je 58-godišnjak kao odgovorna osoba udruge sačinio ugovor o trgovinskom zastupanju bez stvarnog vlasnika, a treća osoba se potpisala u njegovo ime. Navedeno vozilo je 31-godišnjak u dogovoru s 24-godišnjakom prodao jednom poduzeću. Nadalje je utvrđena sumnja da su po prethodnom dogovoru spomenuti 31-godišnjak, te 40-godišnjak i 27-godišnjak od 57-godišnjaka u cilju prijevare unajmili vozilo Golf (čija je formalna vlasnica 25-godišnjakinja) vrijednosti oko 75 tisuća kuna koje su potom prodali, a ugovor o trgovinskom zastupanju je sastavio spomenuti 58-godišnjaka, iako stvarna vlasnica vozila nije bila prisutna, odnosno tom prilikom je njen potpis krivotvoren. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv navedenih biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

foto:ilustracija  

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba, hrvatskih državljana u dobi od 31, 24, 58, 40 i 27 godina, zbog sumnje u počinjenje  kaznenih djela prijevare i  krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 31-godišnjak  u siječnju od 57-godišnjaka  na ime navodne treće  osobe, a radi daljnje prodaje unajmio osobni automobil Audi  vrijednosti  oko 140 tisuća kuna  koje je  uz suglasnost 24-godišnjaka registrirao na njegovo ime, a potom je  58-godišnjak kao odgovorna osoba udruge sačinio  ugovor o trgovinskom zastupanju bez stvarnog vlasnika, a treća osoba se potpisala u njegovo ime.  Navedeno vozilo je  31-godišnjak u dogovoru s 24-godišnjakom prodao jednom poduzeću.

Nadalje je utvrđena sumnja da su po prethodnom dogovoru  spomenuti 31-godišnjak, te 40-godišnjak i 27-godišnjak   od 57-godišnjaka  u ciljuprijevare unajmili vozilo Golf (čija je formalna vlasnica 25-godišnjakinja)  vrijednosti oko  75 tisuća kuna  koje su  potom prodali, a ugovor o trgovinskom zastupanju je sastavio  spomenuti  58-godišnjaka, iako stvarna vlasnica vozila nije bila prisutna, odnosno tom prilikom je  njen potpis krivotvoren. 

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv navedenih biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 



Pisane vijesti