Dovršeno kriminalističko istraživanje u suradnji sa SIPA-om i Tužiteljstvom BiH

Slika ILUSTRACIJE/uhicenik01.jpg

Policijski službenici PNUSKOK-a su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje na području Republike Hrvatske, a u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA)...

Foto: Ilustracija  

Policijski službenici PNUSKOK-a su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje na području Republike Hrvatske, a u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Ministarstvom sigurnosti BiH i Tužiteljstvom BiH, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela „Zločinačkog udruženja“ i „Krivotvorenja isprave“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se troje državljana BiH dovodi u vezu sa počinjenjem kaznenih djela protiv vjerodostojnosti isprava budući da se isti bave nabavkom i izradom krivotvorenih dokumenata, kao i službenih iskaznica raznovrsnih ministarstava i agencija iz RH, BiH i dr., a iste prodaju kupcima iz RH i BiH. 

U koordinaciji s USKOK-om, SIPA-om i Tužiteljstvom BiH 22.9.2015. u jutarnjim satima izvršena je koordinirana realizacija kriminalističkog istraživanja kojom prilikom je na području RH provedeno 8 pretraga kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 12 značaka i službenih iskaznica raznovrsnih ministarstava i agencija iz RH, BiH i dr., 5 službenih iskaznica agencija s područja RH i druga dokumentacija relevantna za počinjenje kaznenih djela.

Protiv četvorice hrvatskih državljana podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti