DOVRŠETAK ZNAČAJNE KRIMINALISTIČKE OBRADE GOSPODARSKOG KRIMINALITETA - priopćenje PU primorsko-goranske

Rijeka - Postupajući po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva Rijeka te u suradnji s istim, djelatnici Odjela gospodarskog kriminaliteta, Sektor kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske Rijeka dovršili su prvu fazu kriminalističke obrade u trgovačkom društvu "FENIXVE" d.o.o. kojom je obuhvaćeno više osoba. Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uhićeno je troje hrvatskih državljana starosti od 48 do 56 godina života. Dana 24. siječnja 2003. godine troje navedenih hrvatskih državljana bit će uz kaznenu prijavu privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, a poradi osnovane sumnje da su u vremenskom periodu od 1997. do 2000. godine počinili više kaznenih djela "Zlouporaba položaja i ovlasti" iz čl. 337. KZ-a, "Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju" iz čl. 292. KZ-a i "Nesavjestan rad u službi" iz čl. 339. KZ-a, oštetivši Hrvatsku poštansku banku za iznos od najmanje 36.532.546,34 kuna. Djelatnici Odjela gospodarskog kriminaliteta nastavljaju kriminalističku obradu.

Rijeka - Postupajući po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva Rijeka te u suradnji s istim, djelatnici Odjela gospodarskog kriminaliteta, Sektor kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske Rijeka dovršili su prvu fazu kriminalističke obrade u trgovačkom društvu "FENIXVE" d.o.o. kojom je obuhvaćeno više osoba. Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uhićeno je troje hrvatskih državljana starosti od 48 do 56 godina života.
Dana 24. siječnja 2003. godine troje navedenih hrvatskih državljana bit će uz kaznenu prijavu privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, a poradi osnovane sumnje da su u vremenskom periodu od 1997. do 2000. godine počinili više kaznenih djela "Zlouporaba položaja i ovlasti" iz čl. 337. KZ-a, "Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju" iz čl. 292. KZ-a i "Nesavjestan rad u službi" iz čl. 339. KZ-a, oštetivši Hrvatsku poštansku banku za iznos od najmanje 36.532.546,34 kuna.
Djelatnici Odjela gospodarskog kriminaliteta nastavljaju kriminalističku obradu.

Stranica