Državni tajnik Robert Kopal na sastanku Vijeća JHA

Slika topvijesti/2017/svibanj/kopal-stari-web.JPG

Na poziv Europske komisije ujedno je održan i trilateralni sastanak s državnim tajnikom Robertom Kopalom i slovenskim državnim tajnikom Ministarstva unutarnjih poslova Boštjanom Šeficom.

Foto: Vijeće EU 

Državni tajnik Robert Kopal je u dvodnevnom službenom posjetu Bruxellesu (18. i 19. svibnja) gdje s izaslanstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH sudjeluje na sastanku Vijeća Europske unije za pravosuđe i unutarnje poslove.

Teme svibanjskog sastanka su učinkovita primjena načela odgovornosti i solidarnosti te borba protiv teškog i organiziranog kriminaliteta. U svom izlaganju državni tajnik Kopal je naglasio kako Republika Hrvatska smatra da učinkovita primjena načela odgovornosti i solidarnosti treba ostati zajednički cilj svih država članica.Također, Republika Hrvatska podržava napore vezane uz borbu protiv kibernetičkog i finacijskog kriminaliteta.

Na poziv Europske komisije ujedno je održan i trilateralni sastanak s državnim tajnikom Robertom Kopalom i  slovenskim državnim tajnikom Ministarstva unutarnjih poslova Boštjanom Šeficom. Tijekom sastanka razgovaralo se o provedbi sustavnih provjera i iznalaženju zajedničkog rješenja za brži protok prometa na graničnim prijelazima, osobito u vrijeme nadolazeće turističke sezone.



Pisane vijesti