Dvojica kazneno prijavljena zbog ratnog zločina

Slika ILUSTRACIJE/policija2.jpg

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni sredinom listopada 1991. godine iz prostorija tadašnje Stanice milicije Kostajnica u Hrvatskoj Kostajnici izveli navedene zarobljenike, pričuvne policajce i civile, te ih kamionom odvezli u pravcu sela Volinja, gdje su ih neposredno uz rijeku Unu izveli iz kamiona i ubili.  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su kriminalističkim istraživanjima, provedenim u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, utvrdili da su dvojica muškaraca s područja Dvora, rođeni 1965. i 1966. godine, kao pripadnici specijalne jedinice milicije SAO Krajine, na štetu petorice pripadnika pričuvnog sastava Policijske uprave Sisak i dvojice civila, počinili kaznena djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Naime, osnovano se sumnja da su osumnjičeni sredinom listopada 1991. godine iz prostorija tadašnje Stanice milicije Kostajnica u Hrvatskoj Kostajnici izveli navedene zarobljenike, pričuvne policajce i civile, te ih kamionom odvezli u pravcu sela Volinja, gdje su ih neposredno uz rijeku Unu izveli iz kamiona i ubili.

Protiv dvojice osumnjičenih, koji su za sada nedostupni, Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku je podnesena kaznena prijava.



Pisane vijesti