Edukativna interaktvina radionica hrvatske i njemačke policije

Slika topvijesti/2015/studeni/Radionica.jpg

Služba prevencije Ravnateljstva policije u suradnji s partnerima iz policije njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg oraganizirala je od 25. do 27. studenog, u Našicama edukativno interaktivnu radionicu.

Foto: PU osječko-baranjska

Služba prevencije Ravnateljstva policije u suradnji s partnerima iz policije njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg oraganizirala je od 25. do 27. studenog, u Našicama edukativno interaktivnu radionicu. Tema je bila Strateške suradnje hrvatske i njemačke policije u području prevencije kriminaliteta.

Na radionici su također, sudjelovali i predstavnici policije Republike Srbije radi usvajanja pozitivnih praksi hrvatske i njemačke policije u području prevencije kriminaliteta.

Na radionici su razmijenjena zananja i iskustva iz područja prevencije a njemačke kolege Savezne pokrajine Baden-Württemberg  predstavili su svoj model preventivnog rada koji ostvaruju kroz suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama.

Stručnjaci njemačke policije održali su predavanja na teme „Uloga prevencije u kontekstu Cybercrime-a – granice i mogućnosti“ i „Medijska sigurnost u kontekstu škola, učenika, nastavnika i roditelja“.

Raspravljalo se i o Strateškoj suradnji policija sukladno zaključcima 8. Sjednice Mješovite komisije Vlade Republike Hrvatske i Vlade njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg.

Prikazani su i edukativno preventivni video sadržaji njemačke, srpske i hrvatske policije, a koji su namijenjeni senzibilizaciji, informiranju i educiranju različitih ciljanih skupina na teme nasilje, ovisnosti i trgovanja ljudima.

U okviru radionice održan je i godišnji radni sastanak policijskih službenika za prevenciju Ravnateljstva policije i rukovoditelja/policijskih službenika za prevenciju iz policijskih uprava. Predstavljene su dosadašnje aktivnosti i ostvareni rezultati te su razmijenjena iskustva pozitivnih praksi a sve s ciljem daljnjeg unaprjeđenja kvalitete i razvoja preventivnog rada policije.

Galeriju fotografija možete pogledati  ovdje.



Pisane vijesti