Europska migracijska mreža – U Mariji Bistrici održana edukacija nacionalnih stručnjaka za povratak (REG)

Edukaciju je organizirala Uprava za granicu u suradnji s Nacionalnom kontaktnom točkom EMN-a

U sklopu aktivnosti Europske migracijske mreže 20. i  21. studenog 2019. godine u Mariji Bistrici održana je edukacija nacionalnih stručnjaka za povratak.

Edukaciju je u suradnji s Nacionalnom kontaktnom točkom Europske migracijske mreže (EMN) za Republiku Hrvatsku organizirala Uprava za granicu.

Prisutnima su se prigodno obratili pomoćnik načelnika Uprave za granicu, gospodin Dragan Babović, voditelj Službe za nezakonite migracije gospodin Zvonimir Vrbljanin i nacionalna koordinatorica NCP EMN-a za Republiku Hrvatsku, gospođa Lidija Pentavec.

Gospođa Pentavec upoznala je prisutne s aktivnostima EMN-a u Hrvatskoj, kao i o aktivnostima grupe stručnjaka za povratak u sklopu EMN-a.
Glavne teme edukacije bile su primjena Zakona o strancima, Pravilnika o postupanju prema državljanima trećih zemalja, Protokola o postupanju prema djeci bez pratnje i Standardnih operativnih procedura.

Uz voditelje službi/odjela za nezakonite migracije iz dvadeset policijskih uprava edukaciji su prisustvovali i voditelji tri prihvatna centra za strance, kao i predstavnici  službi koji se bave donošenjem odluka u postupku odobrenja međunarodne zaštite i njihovog smještaja.

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi