Generalni konzul Italije posjetio PU primorsko-goransku

Slika topvijesti/2015/rujan/palminteri_konzul.jpg

Generalni konzul Italije u RH u Rijeci Paolo Palminteri, posjetio je Policijsku upravu primorsko-goransku. Dobrodošlicu mu je u petak, 11. rujna, zaželjela načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat. Novoimenovanom generalnom konzulu ovo je prvi nastupni posjet Policijskoj upravi primorsko goranskoj nakon preuzimanja dužnosti 28. kolovoza, a na današnjem  

Foto: PU primorsko-goranska
 
Generalni konzul Italije u RH u Rijeci Paolo Palminteri posjetio je Policijsku upravu primorsko-goransku. Dobrodošlicu mu je u petak, 11. rujna, zaželjela načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat. Novoimenovanom generalnom konzulu ovo je prvi nastupni posjet Policijskoj upravi primorsko goranskoj nakon preuzimanja dužnosti 28. kolovoza, a na današnjem susretu pridružila mu se i suradnica Ileana Jančić.
 
Načelnica Šubat izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom s Generalnim konzulatom, a pri tom je posebno istaknula neposrednost u komunikaciji i želju za nastavkom dobre suradnje. Naglasila je važnost koju ova policijska uprava pridaje sigurnosti građana, posebice za vrijeme turističke sezone kada na područje Primorsko-goranske županije dolazi veliki broj stranih turista, među kojima su u velikom broju i talijanski državljani. Načelnica se zahvalila uredu Generalnog konzulata na dobro ostvarenoj suradnji u rješavanju dosadašnjih situacija i izrazila spremnost policije za jačanje suradnje i poboljšanje usluge obavljanja upravnih poslova. Inače, na području primorsko-gorankse županije 35 talijanskih državljana odobren je stalni boravak, dok je njih 178 odobren privremeni boravak. Dobra suradnja ostvaruje se i s talijanskom policijom, a kako je naglasila načelnica Šubat, dobra suradnja sasvim sigurno će se nastaviti i u ostalim segmentima.
 
S time se složio i generalni konzul Palminteri, pri čemu je zahvalio načelnici na prijemu. Izrazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjom izuzetno dobrom suradnjom Generalnog konzulata i PU primorsko-goranske, te istaknuo potrebu nastavka dobre suradnje i u narednom razdoblju.


Pisane vijesti