Glavni ravnatelj policije Grbić u radnom posjetu PU splitsko-dalmatinskoj

Slika topvijesti/2011/lipanj/Radni sastanak - ravnatelj u Splitu/IMG_0720.jpg

 

Jučer, 29. lipnja, glavni ravnatelj policije Oliver Grbić je sa suradnicima bio u radnom posjetu Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Tom je prilikom glavni ravnatelj policije održao  sastanak s načelnikom Ivicom Tolušićem i ostalim članovima kolegija Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Tema sastanka bila je stanje sigurnosti na području PU splitsko-dalmatinske, a vezano na predstojeću turističku sezonu, te trenutne aktualnosti u radu. Ujedno, definirana su područja i modaliteti rada koji trebaju doprinijeti unaprjeđenju radnih procesa. Glavni ravnatelj policije izrazio je zadovoljstvo stanjem sigurnosti, ocijenivši kako je  PU splitsko-dalmatinska poduzela kvalitetne pripreme kako bi stvorila pretpostavke za sigurnu turističku sezonu 2011. S tim u vezi podsjetio je kako će i ove godine od 1. srpnja do 31. kolovoza na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske boraviti predstavnici policije Francuske, Češke i Slovačke. Oni će u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kontakt-policajcima, auto-ophodnjama prilikom nadzora prometa na brzim cestama i autocestama te graničnim prijelazima ostvarivati izravan kontakt sa svojim državljanima na turističkom boravku u našoj zemlji, ne bi li se ostvarila što bolja komunikacija i suradnja hrvatske policije i stranih državljana i obrnuto, a radi ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju te izbjegavanja eventualnih, svakako neželjenih, konfliktnih situacija. 

Osim stranih policijskih službenika, u PU splitsko-dalmatinsku će i ove godine tijekom navedena dva ljetna mjeseca biti upućeni i policijski službenici iz „kopnenih“ policijskih uprava, koji će zasigurno moći doprinijeti poboljšanju učinkovitosti u različitim segmentima rada, istaknuli su glavni ravnatelj policije i načelnik Ivica Tolušić.

Također, tijekom sastanka glavni ravnatelj policije Oliver Grbić ukazao je načelnicima policijskih postaja i ostalim članovima kolegija PU na doprinos policije ispunjavanju mjerila u pregovaračkim poglavljima, posebice 23. i 24. (Pravosuđe i temeljna prava te Pravda, sloboda, sigurnost), kojima je Republika Hrvatska i formalno završila pregovore za ulazak u veliku obitelj europskih zemalja te zaključio kako je vrlo važno ostvarene kvalitativne dosege zadržati i dalje unaprjeđivati.



Pisane vijesti