Glavni ravnatelj policije primio u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael Nj. E. Ilana Mora

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina danas je u nastupni posjet primio veleposlanika Države Izrael Nj. E. Ilana Mora

Foto: MUP

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina danas je u prostorijama Ravnateljstva policije primio u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael Nj. E. Ilana Mora.

Ovo je prvi susret glavnog ravnatelja policije i Nj. E. Mora na kojem se razgovaralo o aktualnom stanju sigurnosti, s naglaskom na kibernetičku sigurnost i pitanje migracija te o potencijalima za buduću suradnju, posebice u području forenzike i specijalnih postrojbi.

Njegova ekscelencija g. Mor na dužnost veleposlanika u Republici Hrvatskoj stupio je u siječnju ove godine nakon obnašanja dužnosti visokog političkog savjetnika ministrice pravosuđa Izraela. Od stupanja u izraelsku diplomatsku službu 1983. i tijekom karijere, veleposlanik Mor obavljao je različite diplomatske dužnosti s posebnim naglaskom na geostrateške probleme u zemlji i inozemstvu pa je pokazao izniman interes za organizaciju i ustroj pojedinih segmenata hrvatske policije.

„Od svojeg dolaska na mjesto veleposlanika uvjerio sam se kako je Hrvatska puno više od mora, sunca i turističkih atrakcija. Vi se možete podičiti bogatom poviješću, vrijednim i marljivim ljudima, a kako vidim i izvrsno organiziranom i profesionalnom policijom“ rekao je veleposlanik Mor.

Nakon susreta s predstavnicima Ravnateljstva policije i Centra za forenzična, ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, veleposlanik se u pratnji načelnice Centra Andree Ledić uputio u kratki obilazak Centra „Ivan Vučetić“, čija je delegacija sredinom 2018. godine posjetila izraelske kolege na Državnom institutu za forenziku – DIFS (Division for Identification and Forensic Sciences).

Pisane vijesti | Suradnja | Vanjski i europski poslovi