Gornji Kneginec – smrtno stradao 76-godišnji muškarac

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/alkotest02.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 30. rujna oko 19 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu,

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 30. rujna oko 19 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, smrtno je stradala jedna osoba. Mladić u dobi od 24 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.88 g/kg u smjeru Kolodvorske ulice. Prilikom obilaženja osobnog vozila koje je bilo zaustavljeno ispred kolnog ulaza, djelomično na kolniku, zbog nedržanja svog vozila na potrebnoj udaljenosti, prednjim je desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio zaustavljenog vozila.

Od jačine udara zaustavljeno je vozilo odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u tijelo 76-godišnjeg muškarca koji je prethodno izašao iz tog vozila radi otvaranja dvorišne ograde. Nakon udara u osobno vozilo, 24-godišnjak je nastavio s kretanjem po Topličkoj ulici te je izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno gdje je udario u dvorišnu ogradu. Uslijed udara, 76-godišnji je muškarac teško ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je preminuo oko 22.20 sati.  

Zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu odredila je obdukciju preminulog i izvanredni tehnički pregled osobnog vozila 24-godišnjaka. On je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Nesretni je muškarac 12. smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije tijekom ove godine.



Pisane vijesti