Građani našli ubojita sredstva

Slika topvijesti/2011/kolovoz/mine.jpg

U petak oko 15.45 sati građanin iz Gornjeg Varoša je prilikom tjeranja stoke kroz šumu pronašao zakopano plastično bure s raznim minsko-eksplozivnim sredstvima

U petak oko 15.45 sati građanin iz Gornjeg Varoša je prilikom tjeranja stoke kroz šumu pronašao zakopano plastično bure s raznim minsko-eksplozivnim sredstvima. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se u unutrašnjosti nalazi: 150 metara sporogorećeg štapina, 50 metara detonirajućeg štapina, 2 kilograma plastičnog eksploziva (PEP), 180 komada eletrodetnoatorskih kapsli, 14 komada upaljača za minu PMA-2, 2 komada upaljača ua minu TMA-3 i 5 komada specijalnih upaljača otpusnih.

Također u petak oko 19.10 sati, građanin iz Štivice je dojavio da je prilikom oranja pronašao bombe. Utvrđeno je da se radi o četiri ručne bombe M-75. U oba slučaja oružje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

NAPOMENA: Sukladno odredbama Zakona o oružju građani mogu i dalje u neograničenom vremenu policiji dragovoljno predati oružje koje nepovlasno posjeduju bez straha da će biti kažnjeni. Dovoljno je nazvati hitni pozivni broj 192 i policijski službenici će doći, te na siguran način preuzeti oružje.  



Pisane vijesti