Građani pronašli granatu u moru

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NASILJE_ORUZJE_NAPADI/mine2.jpg
Foto: Ilustracija
 
Prije nekoliko dana policija Policijske uprave primorsko-goranske zaprimila je dojavu građana o pronalasku eksplozivnog sredstva u moru na području Kraljevice.
 
Pronađeno eksplozivno sredstvo, minobacačku granatu cal. 80 mm, izuzeli su pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka radi uništenja.
 
Također, građanin s područja Gorskog kotara policiji PU primorsko-goranske dragovoljno je predao poluautomatsku pušku i više komada puščanog streljiva.
 

Podsjećamo, predaja oružja je bez ikakvih sankcija

I ovom prilikom sve građane podsjećamo na akciju "Manje oružja, manje tragedija" u sklopu koje mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i druga eksplozivna sredstva bez bojazni od ikakvih sankcija.
 
Ujedno upozoravamo da u slučaju dragovoljne predaje ili pronalaska spomenute predmete ne donosite sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. O namjeri predaje ili o pronalasku takvih predmeta potrebno je obavijestiti policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju kako bi ih preuzeli policijski službenici u civilu, koji će na mjesto preuzimanja doći u civilnoj odjeći i vozilu bez policijski oznaka.
 
Akcija "Manje oružja, manje tragedija" traje od 2007. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 8892.


Pisane vijesti