Hrvatska policija primila SELEC-ovu Specijalnu diplomu za postignute rezultate u OA Značka

Slika topvijesti/2016/travanj/selec_1.jpg

Nagrađene operativne akcije će se na odgovarajućim sastancima operativnih grupa navoditi kao primjeri u znak zahvalnosti na uloženom trudu, postignutim rezultatima i pruženoj podršci u okviru SELEC-ovih aktivnosti. 

 Foto: Selec Web Site

U Postupku odobravanja dvogodišnje nagrade, SELEC je zaprimio 19 nominacija za zajedničke istrage zemalja članica u području trgovine drogom, krijumčarenja migranata, trgovine ljudima, krivotvorenja novca i krivotvorenja isprava.

Prvu nagradu za drugi semestar 2015. su dobile operativne akcije FRENKLIN i GREEN ARROW.
Drugu nagradu su dobile operativne akcije CASHMIR i CADDY, dok su operativne akcije TENACIOUS i VODNO/CHEMA primile treću nagradu.

U sklopu ovog događanja, Komisija za odabir je dodijelila Specijalnu diplomu za operativnu akciju ART/ZNAČKA, zajedničku istragu policijskih službenika Hrvatske, Bosne i Hercegovine  te Srbije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je hrvatska državljanka izradila više krivotvorenih policijskih znački i znački sigurnosnih službi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Prodavala ih je državljaninu Bosne i Hercegovine koji je, uz pomoć još dvojice državljana Bosne i Hercegovine, nabavljao krivotvorene službene iskaznice i tako kompletirane isprave prodavao zainteresiranim kupcima na teritoriju Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Time su počinili više kaznenih djela krivotvorenja isprava.

Na području Hrvatske je uhićeno 8 osoba, a kaznena prijava je podnesena protiv 5 osoba.
Policijski službenici Bosne i Hercegovine su podnijeli kaznenu prijavu protiv tri državljana Bosne i Hercegovine, dok su policijski službenici Srbije podnijeli kaznenu prijavu protiv jednog državljanina Srbije zbog kaznenih djela krivotvorenja isprava.

SELEC je surađivao i pomagao u razmjeni informacija od samog početka provođenja operativne akcije.

Nagrađene operativne akcije će se na odgovarajućim sastancima operativnih grupa navoditi kao primjeri u znak zahvalnosti na uloženom trudu, postignutim rezultatima i pruženoj podršci u okviru SELEC-ovih aktivnosti.



Pisane vijesti