Ishodovali kredite temeljem lažne dokumentacije

Slika ILUSTRACIJE/novac.jpg

Oštetili su banku sa sjedištem u Rijeci za više od 1.600.000 kuna. Protiv počinitelja policija je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog osnovane sumnje da su počinili 10 kaznenih djela prijevare i 10 kaznenih djela krivotvorenja isprave.  

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 13 osoba s vukovarskog i riječkog područja.

Istragom je utvrđeno kako su osumnjičenici između 28. prosinca 2010. i 7. ožujka ove godine u poslovnici banke u Osijeku temeljem krivotvorene dokumentacije o zaposlenju, poslodavcu i visini prihoda ishodovali gotovinske kredite.

Iznosi kredida su bili od 20.000 do 25.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Kredite nakon realizacije osumnjičenici nisu otplaćivali. 

Na taj način su oštetili banku sa sjedištem u Rijeci za više od 1.600.000 kuna. Protiv počinitelja policija je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog osnovane sumnje da su počinili 10 kaznenih djela prijevare i 10 kaznenih djela krivotvorenja isprave.



Pisane vijesti