Izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljena trgovina

Slika topvijesti/2011/travanj_2011/cigarete01.jpg

Policijski službenici PU u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom i Ravnateljstvom policije, dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su 42-godišnjak te 31-godišnjak, obojica hrvatski državljani s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, te 37-godišnjak iz Ploča, 32-godišnjak iz Imotskog i 20-godišnjak iz Vrgorca, počinili više kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine.

 Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Jučer, 28. travnja, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom i Ravnateljstvom policije, dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su 42-godišnjak te 31-godišnjak, obojica hrvatski državljani s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, te 37-godišnjak iz Ploča, 32-godišnjak iz Imotskog i 20-godišnjak iz Vrgorca, počinili više kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine.

Oni su svi uhićeni tijekom protekla dva dana na graničnim prijelazima Veliki Prolog i Klek te u Pločama i Kaštel Gomilici, nakon čega su dovedeni u prostorije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na kriminalističko istraživanje.

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni od 8. studenoga 2010. do 5. siječnja 2011. godine izbjegavajući mjere carinskog nadzora na graničnom području Ljubuškog, Metkovića i Vrgorca krijumčarili veće količine cigareta koje je osumnjičeni 42-godišnjak nabavljao na ilegalnom tržištu u Bosni i Hercegovini.

Cigarete su nezakonito unosili u Hrvatsku u vozilima s posebno izgrađenim spremnicima, tzv. „bunkerima“ nakon čega ih je osumnjičeni 33-godišnjak preprodavao kupcima na području Kaštela. Na opisani način prokrijumčarili su cigarete u vrijednosti od 128 000 kuna, a za koji iznos je oštećen državni proračun Republike Hrvatske.

Trojica osumnjičenih, 42-godišnjak, 32-godišnjak i 20-godišnjak su jučer, 28. travnja, uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku gdje je 42-godišnjaku određeno zadržavanje od 30 dana. Tijekom današnjeg dana slijedi dovođenje ostale dvojice osumnjičenih u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.



Pisane vijesti