IZJAVA ZA JAVNOST

Noćas, 23. kolovoza 2001. godine u 00,17 sati u Osijeku u dvorištu policijske uprave osječko-baranjske došlo je do eksplozije kontejnera u kojem je bilo privremeno uskladišteno streljivo i minsko-eksplozivna sredstva prikupljena od građana i pripremljena za uništenje. Sva u kontejner odložena minsko eksplozivna sredstva i streljivo bila su deaktivirana, što znači da su iz svih izvađeni upaljači i odvojeni od eksploziva. Točan uzrok eksplozije utvrdit će se nakon očevida koji je još uvijek u tijeku, a uz pomoć stručnjaka Ministarstva unutarnjih poslova. Dosadašnji tijek očevida ukazuje na to da eksplozija nije uzrokovana vanjskim utjecajima, odnosno da je najvjerojatnije nastala unutar samog kontejnera uslijed još neutvrđenih djelovanja. Tri građanina zadobila su lake tjelesne ozljede nastale od krhotina razbijenog stakla, a nitko od zaposlenika PU osječko-baranjske nije ozlijeđen. Tijekom eksplozije izbio je požar u kojem je oštećeno šest automobila. Na stambenim objektima u neposrednoj blizini Policijske uprave uslijed eksplozije nastala su oštećenja, a utvrđivanje materijalne štete također je u tijeku. Nastali požari su u 03,00 sati lokalizirani, a cijelu noć prikupljana su streljiva koja su se uslijed eksplozije razletjela po užoj gradskoj zoni. Ukoliko građani primijete streljiva neka ih ne diraju i o pronalasku obavijeste policiju kako bi na mjesto pronalaska izašli pirotehničari i izuzeli ih. Na mjesto događaja noćas su izašli županijski državni odvjetnik Miroslav Jukić i istražni sudac Miroslav Rožac. Također mjesto događaja noćas je obišao i ministar Šime Lučin sa svojim savjetnikom Josipom Kukuljanom.

Noćas, 23. kolovoza 2001. godine u 00,17 sati u Osijeku u dvorištu policijske uprave osječko-baranjske došlo je do eksplozije kontejnera u kojem je bilo privremeno uskladišteno streljivo i minsko-eksplozivna sredstva prikupljena od građana i pripremljena za uništenje. Sva u kontejner odložena minsko eksplozivna sredstva i streljivo bila su deaktivirana, što znači da su iz svih izvađeni upaljači i odvojeni od eksploziva.
Točan uzrok eksplozije utvrdit će se nakon očevida koji je još uvijek u tijeku, a uz pomoć stručnjaka Ministarstva unutarnjih poslova. Dosadašnji tijek očevida ukazuje na to da eksplozija nije uzrokovana vanjskim utjecajima, odnosno da je najvjerojatnije nastala unutar samog kontejnera uslijed još neutvrđenih djelovanja.
Tri građanina zadobila su lake tjelesne ozljede nastale od krhotina razbijenog stakla, a nitko od zaposlenika PU osječko-baranjske nije ozlijeđen.
Tijekom eksplozije izbio je požar u kojem je oštećeno šest automobila. Na stambenim objektima u neposrednoj blizini Policijske uprave uslijed eksplozije nastala su oštećenja, a utvrđivanje materijalne štete također je u tijeku.
Nastali požari su u 03,00 sati lokalizirani, a cijelu noć prikupljana su streljiva koja su se uslijed eksplozije razletjela po užoj gradskoj zoni.
Ukoliko građani primijete streljiva neka ih ne diraju i o pronalasku obavijeste policiju kako bi na mjesto pronalaska izašli pirotehničari i izuzeli ih.
Na mjesto događaja noćas su izašli županijski državni odvjetnik Miroslav Jukić i istražni sudac Miroslav Rožac.
Također mjesto događaja noćas je obišao i ministar Šime Lučin sa svojim savjetnikom Josipom Kukuljanom.

Stranica