IZJAVA ZA JAVNOST

U dosadašnjem tijeku pretrage broda i kontejnera koje je brod nosio pronađeno je više vrsta eksplozivnih tvari, a na osnovu preliminarnoga mišljenja vještaka riječ je o tvarima koje pripadaju skupini jednobaznih i dvobaznih baruta višestruke namjene u vojnoj industriji. Prema sada raspoloživim saznanjima brod Boka Star isplovio je iz jedne od crnogorskih luka, a kroz daljnju kriminalističku obradu utvrdit će se točan motiv ulaska u hrvatske teritorijalne vode i krajnje odredište broda i tereta. Kriminalistička obrada provodi se u koordinaciji s USKOK-om, a u njoj uz kriminalističku policiju sudjeluju i carinska uprava te sigurnosne službe. Očekuje se da će tijekom kasnog poslijepodneva završiti pretraga svih kontejnera, kao i samog broda. Svi članovi posade i dalje borave na brodu, bez mogućnosti da ga napuste. Po završetku kriminalističke obrade i vještačenja svih pronađenih tvari, javnost će biti izviještena o rezultatima.

U dosadašnjem tijeku pretrage broda i kontejnera koje je brod nosio pronađeno je više vrsta eksplozivnih tvari, a na osnovu preliminarnoga mišljenja vještaka riječ je o tvarima koje pripadaju skupini jednobaznih i dvobaznih baruta višestruke namjene u vojnoj industriji.

Prema sada raspoloživim saznanjima brod Boka Star isplovio je iz jedne od crnogorskih luka, a kroz daljnju kriminalističku obradu utvrdit će se točan motiv ulaska u hrvatske teritorijalne vode i krajnje odredište broda i tereta.

Kriminalistička obrada provodi se u koordinaciji s USKOK-om, a u njoj uz kriminalističku policiju sudjeluju i carinska uprava te sigurnosne službe.

Očekuje se da će tijekom kasnog poslijepodneva završiti pretraga svih kontejnera, kao i samog broda. Svi članovi posade i dalje borave na brodu, bez mogućnosti da ga napuste.

Po završetku kriminalističke obrade i vještačenja svih pronađenih tvari, javnost će biti izviještena o rezultatima.

Stranica