IZJAVA ZA JAVNOST PU SISAČKO-MOSLAVAČKE

Djelatnici kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke uhitili su u petak, 17. kolovoza 2001. godine u 13,15 sati N. D., rođenog 1970. godine, policijskog službenika ove PU, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe polažaja i ovlasti iz članka 337. stavak 3. KZ-a i kazneno djelo prijevare iz članka 224. stavak 1. KZ-a, prekoračenjem ovlasti policijskog službenika u cilju da sebi pribavi imovinsku korist, te kazneno djelo krivotvorenje službene isprave iz članka 312. stavak 1. KZ RH. Uhićenju je prethodila obavijest dostavljena policiji u kojoj je N. D. od jedne osobe iz Siska zatražio određeni iznos novca, u ime plaćanja novčane kazne za prekršaje po rješenju Prekršajnog suda u Sisku, za što mu je trebala biti uručena odgovarajuća ovjerena uplatnica. N. D. je uhićen na ulici u Sisku, nakon što je preuzeo zatraženi novac, pri čemu je, u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetnikom u Sisku, pripremljena i provedena kriminalističko-taktička radnja "klopka". Pretragom izvršenom po nalogu Županijskog suca u Sisku, kod N. D. su pronađene označene novčanice, koje su mu oduzete. Nakon kriminalističke obrade provedene u policijskoj postaji Sisak u suradnji sa službenicima Odsjeka organiziranog kriminaliteta, N. D. je 18. kolovoza 2001. godine u 13,15 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio 24-satno zadržavanje, a na prijedlog Županijskog državnog odvjetnika zadržavanje je produljeno na daljnjih 48 sati. Kaznena prijava protiv N. D. je tijekom današnjeg dana dostavljena Županijskom državnom odvjetniku u Sisku, koji će prema dobivenoj informaciji, od Istražnog suca zatražiti provođenje istrage, obzirom na sumnju u mogućnost postojanja većeg broja ovakvih kaznenih djela. Policija nastavlja aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti i načina na koji su ova kaznena djela počinjena, te istražuje da li su, pored uhićenog N. D. u počinjenju sudjelovale i druge službene osobe. Rješenjem načelnika PU sisačko moslavačke N. D. će biti udaljen od dužnosti, uz pokretanje disciplinskog postupka.

Djelatnici kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke uhitili su u petak, 17. kolovoza 2001. godine u 13,15 sati N. D., rođenog 1970. godine, policijskog službenika ove PU, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe polažaja i ovlasti iz članka 337. stavak 3. KZ-a i kazneno djelo prijevare iz članka 224. stavak 1. KZ-a, prekoračenjem ovlasti policijskog službenika u cilju da sebi pribavi imovinsku korist, te kazneno djelo krivotvorenje službene isprave iz članka 312. stavak 1. KZ RH.
Uhićenju je prethodila obavijest dostavljena policiji u kojoj je N. D. od jedne osobe iz Siska zatražio određeni iznos novca, u ime plaćanja novčane kazne za prekršaje po rješenju Prekršajnog suda u Sisku, za što mu je trebala biti uručena odgovarajuća ovjerena uplatnica.
N. D. je uhićen na ulici u Sisku, nakon što je preuzeo zatraženi novac, pri čemu je, u dogovoru sa Županijskim državnim odvjetnikom u Sisku, pripremljena i provedena kriminalističko-taktička radnja "klopka".
Pretragom izvršenom po nalogu Županijskog suca u Sisku, kod N. D. su pronađene označene novčanice, koje su mu oduzete.
Nakon kriminalističke obrade provedene u policijskoj postaji Sisak u suradnji sa službenicima Odsjeka organiziranog kriminaliteta, N. D. je 18. kolovoza 2001. godine u 13,15 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio 24-satno zadržavanje, a na prijedlog Županijskog državnog odvjetnika zadržavanje je produljeno na daljnjih 48 sati.
Kaznena prijava protiv N. D. je tijekom današnjeg dana dostavljena Županijskom državnom odvjetniku u Sisku, koji će prema dobivenoj informaciji, od Istražnog suca zatražiti provođenje istrage, obzirom na sumnju u mogućnost postojanja većeg broja ovakvih kaznenih djela.
Policija nastavlja aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti i načina na koji su ova kaznena djela počinjena, te istražuje da li su, pored uhićenog N. D. u počinjenju sudjelovale i druge službene osobe.
Rješenjem načelnika PU sisačko moslavačke N. D. će biti udaljen od dužnosti, uz pokretanje disciplinskog postupka.

Stranica