IZJAVA ZA JAVNOST PU ZAGREBAČKE

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke priveli su dana 22. kolovoza 2001. godine u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu Jagodu B. (48) zbog osnovane sumnje da je sama počinila kazneno djelo prijevare kažnjivo po članku 224. KZ-a, a zajedno s Anom J. J. (52) još dva kaznena djela prijevare, te kazneno djelo lažnog predstavljanja kažnjivo po članku 328. KZ-a. Osim navedenih kaznenih djela postoji osnovano se sumnja da je Ana J. J. samostalno počinila još 13 kaznenih djela prijevare, međutim ona nije privedena u Istražni centar jer je u bijegu i za njom je raspisana tjeralica. Kriminalističkom je obradom utvrđeno da su osumnjičene s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist u razdoblju od 10. siječnja 2000. do 7. ožujka 2001. godine, oštetile šesnaest građana za sveukupno oko 600 tisuća kuna. Naime, prema ranijem dogovoru s Jagodom B., odvjetnica Ana J. J. je u svom odvjetničkom uredu u zagrebačkoj Ilici primala od građana razne novčane iznose i za primljene depozite izdavala potvrde, koje je vlastoručno potpisivala i ovjeravala žigom svog odvjetničkog ureda, lažno prikazujući činjenice da može osigurati otkup gradskog stana, iako je bila svjesna da se gradski stanovi ne prodaju, već se daju u najam temeljem konačne liste reda prvenstva po javnom natječaju Gradskog poglavarstva, te izvan liste reda prvenstva temeljem obrazloženog prijedloga Povjerenstva za davanje stanova u najam. Time je Ana J. J. dovela u zabludu građane i nastavila ih održavati u zabludi, obećavši im riješiti kupnju stambenog prostora, a što nije riješila, niti je izvršila povrat položenog novca, kao i Jagoda B. koja se lažno predstavljala kao referentica za imovinsko-pravne poslove pri Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba, te su na taj način prevarile građane za navedeni iznos.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke priveli su dana 22. kolovoza 2001. godine u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu Jagodu B. (48) zbog osnovane sumnje da je sama počinila kazneno djelo prijevare kažnjivo po članku 224. KZ-a, a zajedno s Anom J. J. (52) još dva kaznena djela prijevare, te kazneno djelo lažnog predstavljanja kažnjivo po članku 328. KZ-a.
Osim navedenih kaznenih djela postoji osnovano se sumnja da je Ana J. J. samostalno počinila još 13 kaznenih djela prijevare, međutim ona nije privedena u Istražni centar jer je u bijegu i za njom je raspisana tjeralica.
Kriminalističkom je obradom utvrđeno da su osumnjičene s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist u razdoblju od 10. siječnja 2000. do 7. ožujka 2001. godine, oštetile šesnaest građana za sveukupno oko 600 tisuća kuna.
Naime, prema ranijem dogovoru s Jagodom B., odvjetnica Ana J. J. je u svom odvjetničkom uredu u zagrebačkoj Ilici primala od građana razne novčane iznose i za primljene depozite izdavala potvrde, koje je vlastoručno potpisivala i ovjeravala žigom svog odvjetničkog ureda, lažno prikazujući činjenice da može osigurati otkup gradskog stana, iako je bila svjesna da se gradski stanovi ne prodaju, već se daju u najam temeljem konačne liste reda prvenstva po javnom natječaju Gradskog poglavarstva, te izvan liste reda prvenstva temeljem obrazloženog prijedloga Povjerenstva za davanje stanova u najam.
Time je Ana J. J. dovela u zabludu građane i nastavila ih održavati u zabludi, obećavši im riješiti kupnju stambenog prostora, a što nije riješila, niti je izvršila povrat položenog novca, kao i Jagoda B. koja se lažno predstavljala kao referentica za imovinsko-pravne poslove pri Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba, te su na taj način prevarile građane za navedeni iznos.

Stranica