Izložba crteža vrtićaraca za male tražitelje azila

Slika topvijesti/2018/02_veljaca/fotka txt.jpg

Crtežima o svom gradu, svakodnevici i događajima u vrtiću, postavljenim u prostorijama dječje igraonice Prihvatilišta u Zagrebu, djeca Bukovca htjela su razveseliti male tražitelje azila u Dugavama.

Foto: MUP

Djeca svih dobnih skupina dječjeg vrtića Bukovac u Zagrebu  zajedno sa svojim odgajateljicama pripremila su izložbu svojih najljepših radova  za djecu tražitelje međunarodne zaštite u Prihvatilištu za tražitelje azila u Zagrebu. Crtežima o svom gradu, svakodnevici i događajima u vrtiću, postavljenim u prostorijama dječje igraonice Prihvatilišta u Zagrebu, djeca Bukovca htjela su razveseliti male tražitelje azila u Dugavama.

Projekt je započeo u odgojnoj grupi Kornjače  interesom djece za istraživanjem karte svijeta, država i zastava. Upoznali su države svijeta  te proširili spoznaje o ljudima, kulturi i običajima. Razgovarajući o obitelji, zajedništvu, sreći i domu kao mjestu sigurnosti,  djeca su sama zaključila kako nemaju svi svoj dom u kojem mogu sretno i mirno živjeti. Povezali su to s pričom o izbjeglicama, djeci koja su pobjegla od rata i nesigurnosti. Pokušali su pronaći svoj put kako bi barem malo razveselili djecu izbjeglice te je izložba u igraonici njihov izraz suosjećanja i želja za boljim sutra. 



Pisane vijesti