Josip Granić imenovan posebnim savjetnikom ministra Božinovića za područje civilne zaštite

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/LOGO/default-MUP-image.jpg

Uz dugogodišnje bogato iskustvo u HGSS-u, za istaknuti je njegovo iskustvo u vođenju velikih intervencija

Josip Granić trenutačno je izvršni pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), a rješenjem ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića od 20. siječnja 2023. godine, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade RH, imenovan je njegovim posebnim savjetnikom za područje civilne zaštite.
 
Djelatnikom HGSS-a je postao 2011. godine te je tijekom karijere obavljao različite poslove od administrativnih, marketinga i odnosa s medijima do pročelničkih mjesta te članstva u više radnih skupina za izradu raznih dokumenata i strategija. Za istaknuti je članstvo u Stalnoj koordinaciji za traganje i spašavanje za nestalim zrakoplovima, provođenje projekata financiranih sredstvima EU, sudjelovanja u kreiranju vježbi sustava domovinske sigurnosti, sudjelovanja u više projekata s ciljem edukacije za djelovanje, komunikaciju, koordinaciju i razvoj novih rješenja za reakcije u katastrofama i velikim nesrećama te komunikacije s tijelima vlasti, dionicima u sustavu zaštite i svim sastavnicama sustava sigurnosti RH te stranim partnerima. 
 
Tijekom višegodišnjeg iskustva u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja u kojoj je obavljao dužnosti pročelnika HGSS Stanice Slavonski Brod, pročelnika Komisije za spašavanje na vodama i poplavama te funkciju pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja, ističe se njegovo iskustvo u vođenju velikih intervencija: poplave u Metkoviću 2010. i županjskoj Posavini 2014.; potres na Banovini 2020. - 2021. te pad zrakoplova u svibnju 2022. u Rakovici.
 
Kao posebni savjetnik ministra unutarnjih poslova Josip Granić ne postaje zaposlenikom Ministarstva unutarnjih poslova, već po zahtjevu ministra obavlja poslove vezane za područje civilne zaštite.
 

Priopćenja