Kazališna predstava "Pinokio ide u pješačku školu"

Slika PU_BP/Pinokio - kazališna predstava 2017 - gl.JPG

Spomenuta predstava provedena je tijekom školske godine 2015./21016. u sklopu preventivnih aktivnosti kao pilot projekt u devet osnovnih škola na području Slavonskog Broda.

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, 18. siječnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko–posavske, u suradnji sa Kazališnom družinom „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda, započeli su s provođenjem edukativno interaktivne lutkarske kazališne predstave pod nazivom „Pinokio ide u pješačku školu“. Predstava  je namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola na području Brodsko–posavske županije, a bit će provedene u 30-tak matičnih osnovnih škola.

Spomenuta predstava provedena je tijekom školske godine 2015./21016. u sklopu preventivnih aktivnosti kao pilot projekt u devet osnovnih škola na području Slavonskog Broda. Reakcije djece i osoblja osnovnih škola bile su u svim segmentima izuzetno pozitivne pa se kazališna predstava provodi i tijekom ove školske godine za nove učenike prvih razreda.

Lutkarska kazališna predstava „Pinokio ide u pješačku školu“ održana je 18. siječnja u tri osnovne škole s područja Nove Gradiške i Rešetara, i to u OŠ „Ljudevit Gaj“, OŠ  „Mato Lovrak“ i OŠ „Antun Starčević“. Pogledalo ju je oko 150 učenika prvih razreda, koji su s oduševljenjem i velikom pažnjom sudjelovali i pomagali Pinokiju da nauči pravilno i sigurno sudjelovati u prometu kao pješak. Nakon predstave djeca su počašćena bombonima i grickalicama, a cijeli program je financiran iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.



Pisane vijesti