Kaznena prijava za ratni zločin

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Utvrđena je osnovana sumnja da je 43-godišnjak iz Šibenika počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog pučanstva na štetu 65-godišnjaka i njegove, sada pokojne, majke, kao i na štetu 70-godišnjaka i njegove 69-godišnje supruge, svi iz Skradina.  

FOTO: Ilustracija

U Odjelu kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 43-godišnjak iz Šibenika počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog pučanstva na štetu 65-godišnjaka i njegove, sada pokojne, majke, kao i na štetu 70-godišnjaka i njegove 69-godišnje supruge, svi iz Skradina.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni, kao pripadnik pričuvnog sastava „JNA“ i vojske takozvane „Republike srpske krajine“,  tijekom 1991. i 1992. godine u mjestu Gračac, kršeći pravila međunarodnoga prava za vrijeme rata, pokušao usmrtiti oštećenog 65-godišnjaka i tjelesno ozlijedio njegovu, sada pokojnu, majku, koja je od zadobivenih ozljeda,  u to vrijeme bila liječena u bolnici u Kninu. Također je utvrđeno da je osumnjičeni u to vrijeme u više navrata psihički i fizički zlostavljao i oštećenoga 70-godišnjaka, kao i njegovu suprugu, te da je iz njihove kuće otuđio inventar i razne predmete.

Protiv 43-godišnjaka će Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela za koje je osumnjičen.



Pisane vijesti