Kolegij ministra održan u Valbandonu

Slika topvijesti/2011/OZUJAK/slika1.jpg

Danas, 4. ožujka, u konferencijskoj dvorani Policijske škole u Valbandonu održan je Kolegij ministra unutarnjih poslova s Kolegijem ravnatelja policije i načelnicima policijskih uprava.  

Danas, 4. ožujka, u konferencijskoj dvorani  Policijske škole u Valbandonu održan je Kolegij ministra unutarnjih poslova s Kolegijem ravnatelja policije i načelnicima policijskih uprava.

Glavne teme kolegija bile su osvrt na godišnje izvješće o radu, o kojem je izlaganje održao glavni ravnatelj policije Oliver Grbić te financijski izvještaj za 2010. godinu i financijsko stanje za prva dva mjeseca 2011. godine, o kojem je izlaganje održala ravnateljica Uprave za materijalno-financijske poslove Andreja Benić.

Na početku izlaganja glavni ravnatelj policije Oliver Grbić posebno je pozdravio novoimenovane načelnike policijskih uprava Darka Cara, Željka Pršu, Ivicu Tolušića, Andreja Hegediša i Ivan Matića te je naglasio kako će timskim radom te uz pomoć svog iskustva i suradnika doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti u svojim upravama, a time dati i svoj doprinos izgradnji jedne uspješne i učinkovite policijske organizacije.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je u protekloj godini izvršena uspješna transformacija rada iz reaktivnog u proaktivni model policijskog postupanja, za koji se on u više navrata zalagao. „Nakon nekoliko godina porasta ukupnog broja kaznenih djela i negativnog učešća preko 80 posto općeg kriminaliteta u ukupnoj strukturi kaznenih djela, proaktivnim pristupom dobili smo jedan proizvod i stvorili takvu strukturu kaznenih djela koja me kao glavnog ravnatelja policije stvarno može zadovoljiti. Moram istaknuti činjenicu da smo zadrli u tamnu brojku posebice u segmentu organiziranog kriminaliteta, gdje je zabilježen porast kaznenih djela od 22 posto, zlouporabe opojnih droga za 10 posto i gospodarskih delikata za 3 posto. Sve ovo ostvarili smo uz zadržavanje visokog stupnja otkrivačke djelatnosti koja iznosi 67 posto“,  istaknuo je glavni ravnatelj policije.

Istaknuo je i postignute strateške ciljeve u vidu jačanja kapaciteta svih linija rada, a posebno kriminalističke policije u kojoj je izvršena snažna reorganizacija ustrojavanjem nacionalnog policijskog USKOK-a. Ostvaren je velik iskorak u borbi protiv korupcije i složenih oblika organiziranog kriminaliteta. Osnažena je i suradnja s drugim nadležnim državnim institucijama kao i s policijskim organizacijama u okruženju, ali i na globalnom planu. To je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, istaknuvši pohvale koje je uputila DEA, američka agencija za borbu protiv droge, hrvatskom MUP-u za konkretne rezultate ostvarene tijekom njihove suradnje.

Ministar je također izrazio svoje zadovoljstvo rezultatima od prošle godine, istaknuvši kako je važno zadržati razinu kvalitete rada u svakodnevnom postupanju, ali i u sveukupnom policijskom poslu. Istaknuo je kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koja se na takav način uhvatila u koštac s korupcijom na svim razinama te u tom pogledu Hrvatska dobiva vrlo pozitivne odjeke iz svijeta.



Pisane vijesti